ERC-20, Ethereum (ETH) blok zinciri üzerinde yaratılan tokenlar için kullanılan bir standarda verilen isimdir. Ethereum (ETH) blok zinciri üzerinde en çok kullanılan ERC-20 standardı ile birçok token yaratılmış ve yaratılmaya devam etmektedir. ERC açılımı ise “Ethereum Request For Comments” yani Yorumlar İçin Talep anlamına gelen ifadenin kısaltmasıdır.
2015 yılında piyasaya sürülen ERC-20 standardı 2017 yılına kadar yaygın bir kullanım alanı kendisine bulamadı ancak 2017 yılının ikinci çeyreğinden sonra ERC-20 kavram popülerlik kazanmaya başladı.
ERC-20 Nasıl Çalışır?
ERC-20 protokolü Ethereum (ETH) üzerinde oluşturulan tokenlara bazı işlevsellikler tanımlamaktadır. Bu işlevsellikler ve özellikler ile kolayca alıp satılabilen bu tokenlar ERC-20 tokenları olarak anılmaktadır. ERC-20 standardının bu tokenlara kazandırdığı özelikler şöyledir; Toplam tutar, hesap bakiyesi, iletim kaynak adresi ve fonksiyonu, para çekme onayı ve oluşturulan protokolün isteğe bağlı özelliklerini belirleme (isim, logo ve basamak). Bütün bunların yanı sıra ERC-20 konseptinin ana işlevi token ihraç etmektir. İhraç edilen her bir token aynı özelliğe sahip ve elinizde sadece miktar olarak farklılık gösterebilmektedirler.
Comments are closed.